pijl

Eerste blog

gabriellebos P1078288 Groot

 

Wie is Wies van Woerden?

Wies van Woerden is geboren op 21 mei 1964 in de Oranjekliniek aan de Scheveningseweg in Den Haag. Ze is het eerstgeboren kind van Gerard Jacob Bos en Engelberthe van Woerden.
Bij de burgerlijke stand wordt ze ingeschreven als Louise Gabrielle Bos. De voornamen zijn een vernoeming van 'tante Wies', voluit: Louise Gabrielle Feith. Tante Wies is een familielid van vader Gerard. De achternaam van de vader, is de achternaam van het kind.  Gerard Bos, opgegroeid in Dordrecht, voelde een te grote associatie met Biesbosch om zijn dochter ook de roepnaam Wies te laten erven. Wieke Bos werd het.
 
Na twee jaar Den Haag verhuist Wieke met haar ouders naar Twello. Daar wordt ze van eerstgeborene ook oudste dochter, met een broertje en twee zusjes. 
De lagere school is een Christelijke, en daarna lonkt iets van vrijheid. Ze kiest voor de openbare middelbare school (Hegius) in Deventer, waar ze als enige van de zesde klas CNS 1 in Twello naar toe zal gaan. Een nieuw begin: een nieuwe naam!
Wieke besluit zich voortaan Gabrielle te laten noemen.
 
Kort geleden wandelde ik met mijn lagere school hartsvriendin, die mij natuurlijk kende als Wieke. Ze is, zoals vrijwel iedereen, meegegaan in mijn naamswijziging. Het was lang geleden dat we zo lang samen waren en praatten. Ik vertelde haar het verhaal van mijn naam. 'WiesBos' 'Biesbosch' was voor haar nieuw en we hebben er hartelijk om gelachen!
 
En opeens realiseerde ik me, dat als ik niet (automatisch) de achternaam van mijn vader, maar die van mijn moeder zou hebben gekregen ik vermoedelijk wel Wies geheten zou hebben. Immers hoe mooi is 'Wies van Woerden'! 
 
Hier ben ik !

 


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0

Bent u de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf tien in cijfers: